Címlap Baranya Testvére 10 é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség szerint a baranyai férfi még 2019 márciusában egy pécsi élelmiszerboltban találkozott testvére 10 éves lányával, akivel beszélgetni kezdett. A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, akit nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre szállított, majd a gépkocsit leállítva szexuális indíttatással erőszakoskodni kezdett vele.

A gyermek eközben a vádlott gépkocsi ülésén hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját. Az édesanya és a kislány testvére a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldtek, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.

A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe szállította, megfenyegette, hogy a történtekről ne beszéljen, majd a gépkocsiból kitette.

Az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék idén áprilisban hozott ítéletével a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.