Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszállták a fotósok a határmenti mákföldeket, azt állítják, ez a látvány még a tihanyi levendulást is lepipálja. A drávaszögi falvakat körülölelik a virágzó mákföldek, ha látni akarjuk, akkor siessünk, mert hamar levirágzik!

Ritkán látni olyan lila mezőket, mint ezekben a hetekben a Drávaszögben, a magyar-horvát határ környékén. Megkezdődött a mákvirágzás, ami rengeteg alkalmi turistát vonz. Az udvari határátkelőtől néhány kilométerre, a baranyai Izsép végtelen lila mezői között a turisták fényképezőgépekkel és mobiltelefonokkal örökítik meg a gyönyörű látványt. Kora hajnalban vagy naplementekor a legszebbek a fények, ami tovább fokozza az élményt.

Sokan nem tudják, hogy a környéken itt vannak a legnagyobb mákültetvények, amelyek tulajdonosa egy izsépi család. Fél hektárról indultak, előbb háromra, majd mintegy 20 hektárra bővítették a termesztést, tavaly pedig már 200 hektáron vetettek mákot. Bojan Đurić szerint most nincs ennél jövedelmezőbb haszonnövény, hektáronként egy kilogramm magból egy tonna terem. Mi is megnéztük milyen egy mákültevény!