Címlap Kultúra Digitális det...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 6-18 év közöttiek számára a következő évadban is díjmentesen váltható bérlet és belépőjegy a Pannon Filharmonikusok (PFZ) bérletes budapesti és pécsi koncertjeire, míg a baranyai vármegyeszékhelyen folytatódik a fiatalokat megcélzó Flört-sorozat is.

A zenekar tavaly ősszel indította el kezdeményezését, amelynek keretében díjmentesen kínálja budapesti és pécsi koncertjeinek bérleteit és jegyeit a 6-18 éveseknek. A PFZ nem titkolt célja az, hogy bizonyítsa: a klasszikus zenei koncert az egész család számára élmény, így a szülők és a nagyszülők a gyerekekkel és az unokákkal közösen, azonban plusz anyagi teher nélkül élhetik át a kulturális kikapcsolódás örömét.

Az együttes szerint a koncertekre ritkán gondolunk a digitális detox tökéletes helyszíneként. Ha viszont végiggondoljuk, mit ad a komolyzenei élmény és mire van szüksége azoknak, akik el akarnak szakadni a közösségi média világától, rájövünk, hogy a kereslet és a kínálat tökéletesen fedi egymást. A Pannon Filharmonikusok a problémára való figyelemfelhívás mellett megoldási lehetőséget is kínál tehát azoknak, akik zenével szeretnének kiszakadni a digitális tér vonzásából.  

A várandós kismamáknak szóló programjaik mellett az óvodásokat, kisiskolásokat, felsősöket és fiatal felnőtteket is megcélozzák a következő évadban is.

A Pécsen négy koncertet kínáló Flört-bérlethez a 6 és 18 év közöttiek 100, a 19-26 évesek 80, a 27-35 évesek pedig 60 százalékos kedvezménnyel juthatnak hozzá. A sorozatban a legkiválóbb művészek előadásában és dirigensek vezényletével élvezhetik a fiatalok a klasszikusnak írt és klasszikussá vált darabokat.