Címlap Baranya Testvérpár ve...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baranyai nyomozók őrizetbe vették azt az akasztói testvérpárt, akik több magyarországi borászatot is megkárosítottak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a gazdaságvédelmi nyomozók június 27-én reggel a főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével Budapesten egy 49 éves, Akasztón pedig egy 45 éves férfit fogtak el. A testvérpárt előállították a főkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Azzal gyanúsítják őket, hogy az elmúlt években az ügyvezetésük alatt álló két különböző kft több gazdasági társaságtól, illetve magánszemélyektől is italokat – elsősorban borokat – rendelt úgy, hogy cégük fizetésképtelen volt. A két férfi tisztában volt azzal, hogy vállalkozásuk anyagi helyzete nem teszi lehetővé a számlák kiegyenlítését, és azokat később sem tudják kifizetni, azonban erről nem tájékoztatták beszállítóikat a szerződés megkötésekor. A megrendelt termékeket átvették, a számlákat befogadták, az árut pedig továbbértékesítették. Az italok árát csak kis részben fizették ki, majd üzleti partnereiket azzal hitegették, hogy a későbbiekben kiegyenlítik a számlákat, azonban a fennmaradó tartozásokat a mai napig sem rendezték a sértettek felé.

A két férfi 34 beszállítót ejtett tévedésbe, összesen több mint 600 millió forint kárt okozva ezzel a sértetteknek. A rendőrök mindkét férfi lakásán kutatást tartottak, amely során iratokat, mobiltelefonokat, vagyonvisszaszerzés keretében pedig nagyértékű karórákat és ékszereket foglaltak le. A nyomozók ezen felül zár alá vettek több ingatlant és bankszámlát is.

A gyanúsítottak ellen – őrizetbe vételük mellett – többrendbeli csalás bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték mindkét férfi letartóztatását.