Címlap Politika A Bacon-Bakon...

A Bacon-Bakony elmélettel elhíresült Tuzson Bence váltja Varga Juditot

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Miniszterelnök úrtól azt a rendkívül megtisztelő feladatot kaptam, hogy augusztus 1-től igazságügyi miniszterként támogassam a magyar kormány munkáját. Minden erőmmel azon leszek, hogy új megbízatásomban a kormány tagjaként a magyar emberek biztonságát, mindennapi életét szolgáljam”

– közölte közösségi oldalán az 51 éves jogász, Tuzson Bence, nem sokkal azután, hogy kiderült: Varga Judit lemond posztjáról.


Varga Judit a Magyar Nemzetben megjelent „interjúban” árulta el lemondását. Ebben úgy fogalmazott: „A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.

Tuzson Bence nem tartozik a legismertebb politikusok közé, bár korábban egyszer már okozott meglepetést. Akkor arról értekezett Tik-Tok csatornáján, hogy az angol bacon (szalonna) szó a magyar Bakony nevéből ered.

„A legfinomabb bacon ugyanis a Bakonyban makkoltatott disznókból származik”

– fejtette ki akkor.

Erről persze később kiderült, hogy távolról sem ez a valóság. (Az angolok az ófranciából vették át a bacon szót, ami protogermán gyökerekkel bír, és a backoz szóból ered, ami hátat jelent.)

Reméljük, Tuzson Bence, jobb jogász, mint nyelvész.