Címlap Krimi Több mint két...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék március 28-án a Pécsi Járásbíróság tavaly szeptember 13-án kihirdetett elsőfokú ítéletét helybenhagyva kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül jogerősen kettő év három hónap fegyházra és három év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott férfi – aki többször volt már elítélve szeméremsértés vétsége miatt – hajléktalanként él Pécsett. A vádirat szerint 2021. szeptember 26-án 15 óra 45 perckor a vádlott ittas állapotban egy pécsi buszmegálló padján ült, amikor észrevett egy nőt, aki buszra várakozott. Először pénzt kért a sértettől, majd miután a sértett közölte vele, hogy nem tud pénzt adni, a vádlott közölte vele, hogy „nagyon dögös” és „jól néz ki”. Majd a padon ülve lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, önkielégítést végzett. A vádlott az önkielégítés során a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

A sértett, valamint a helyszínen tartózkodó és a vádlott cselekményét szintén észlelő nő felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az önkielégítést, és közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget, mire a vádlott felhúzta a nadrágját és átment az út másik oldalára, ahol leült az egyik padra, ismételten lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, folytatta az önkielégítést.

Két nap múlva a csöves – szintén részegen – az egyik pécsi általános iskola bejárata előtti padon ülve önkielégítést végzett, amikor észrevette az előtte sétáló sértett nőt. A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy „figyeljen ide”, majd – közben folytatva az önkielégítést – megkérdezte a sértettől, hogy „kislány, itt tanul?”. Miután észlelte a vádlott cselekményét, a sértett közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott elhagyta a helyszínt. A vádlott a fenti cselekményével a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

Az ítélet jogerős.