Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régi vágású férfi lehet, aki arra nem számított, hogy már kevesen fizetnek készpénzzel. A videón az látszik, hogy a fekete maszkos férfi pisztollyal a kezében lép be a pécsi Jurisics úti szolgáltatóházban lévő gyógyszertárba.  

A patikában két alkalmazott volt az ügyféltérben, akikre a férfi egy pisztolyt vagy annak látszó tárgyat fogott, majd a napi bevételt követelte. A felvételen látszik, hogy egy műanyag zacskót ad át az alkalmazottnak, hogy abba tegye bele a bevételt. Az alkalmazott ezt meg is tette, majd a férfi kisétált a bevétellel, ami igazán csekély volt, a pontos összeget a nyomozás érdekeire tekintettel nem áruljuk el. Egy hétvégi bevásárlásra vagy egy tankolásra éppen elég lesz.

„Fontos megjegyezni, hogy már nem érdemes egy patikát kirabolni, mert nem éri meg! Azért nem éri meg, mert a tranzakciók 90 százaléka mára már bank- és egészségpénztári kártyákkal történik, ezért a kasszában alig van valami, főleg egy olyan kisebb forgalmú patikában, mint a Jurisics úti gyógyszertár” – mondta a Pécs Aktuálnak a patika egyik vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: