Címlap Krimi Volt férjéről...

Volt férjéről készített titkos felvételeket egy nő és az új párja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy nő és új párja ellen, akik a volt férjről titkos felvételeket készítettek, amelyet a gyerekelhelyezési per során akartak felhasználni – közölte a vádhatóság.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a sértett és a nő házastársak voltak, házasságukat a bíróság felbontotta, azonban a közös gyermekük tekintetében a szülői felügyeleti jog gyakorlásának megváltoztatása tárgyában bírósági eljárás volt folyamatban.

A sértett férj egy vállalkozást üzemeltetett, az üzlethelyiségben még a házasságuk alatt kamerarendszert telepített, a házasságuk alatt közösen használt laptopra feltelepített egy kameraprogramot, hogy távolról hozzáférhessenek az üzlet kameráihoz.

A válásukat követően a feleség a laptopot magával vitte, azonban a program az elmentett felhasználó névvel és jelszóval továbbra is telepítve maradt a számítógépen.

A későbbiekben a nő és új párja új lakásba költöztek, ahol a házra kamerarendszert telepítettek, és észrevették, hogy a laptopra már korábban feltelepítették a kameraprogramot.

Ekkor a vádlottak számára nyilvánvalóvá vált, hogy az üzlethelyiségben elhelyezett kamerák által készített felvételekhez hozzáférnek, azokon keresztül az üzletben történteket megfigyelhetik.

Ekkor a nő a párjával elhatározta, hogy az üzletben, illetve a hozzá kapcsolódó helyiségekben a történteket megfigyelik és azt rögzítik. Ezzel a céljuk az volt, hogy a sértettnek a gyermekkel kapcsolatos magatartását, magánéletét, üzletmenetét megfigyeljék, melyet esetlegesen a későbbi perben felhasználhatnak.

A vádlottak 2019 novemberében több alkalommal megfigyelték a sértettet, a felvételeket elmentették, amelynek egy részét a család jogi képviselőjének is elküldték.

Egy hónap elteltével a sértett tudomást szerzett a megfigyelésről, ezért a jelszót megváltoztatta, azt követően az elkövetők nem tudtak a rendszerbe belépni.

A két elkövető cselekménye a tiltott adatszerzés bűntettének, valamint az információs rendszer megsértése vétségének a megállapítására alkalmas.

(Borítókép: metro.co.uk)