Címlap Közélet Közösség Belakja Baran...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, sztárvendégként pedig Miklósa Erika és Horváth István operaénekes lép fel a 27. alkalommal megtartott – Pécsen és Villányban zajló – Európai Bordalfesztiválon szeptember 22. és 24. között.

A 12. Villányi prémium bormustrával kiegészülő rendezvényen a házigazda Pécsi Férfikar mellett a Boghese e Ammentos Szardíniáról, a Mercury-Order Choir Svédországból, a Danubius Octet Singers Szlovákiából, a Vocal group DOMEN Szlovéniából, továbbá a Pécsi Szimfonietta, a Vivat Bacchus, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Somogy Zenekar és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar is bemutatkozik a közönségnek.

Pénteken a villányi pincesoron vonulnak fel az együttesek, majd a népszerű, vörösborairól híres borvidék pincéiben adnak koncerteket. Szombaton gálakoncerten hallgathatja meg a pécsi Kodály Központ közönsége a résztvevő együtteseket és a két sztárfellépőt, Miklósa Erikát és Horváth Istvánt. Az est első felében a fesztivál résztvevői szórakoztatják bordalokkal a közönséget, valamint az I. Bordalnok Énekverseny győztesei énekelnek, a koncert második felében pedig a Pécsi Szimfonietta önálló produkciója következik, amelyet a Bartók Béla Férfikar, az egyesített férfikarok és a zenekar közös műsora zár.

A gálakoncertet megelőzően tizennégy villányi pincészet termékeinek bemutatásával tartják meg a 12. Villányi prémium bormustrát a Kodály Központ aulájában.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, szüreti felvonulással borkóstolással és a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot.