Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Holcim Magyarország Kft. támogatja az egészséges életmódot, a környezettudatosságot és a helyi közösségeket. A vállalat kibővítette a Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút melletti kerékpáros pihenőhelyet: fákat telepített, térkövezett, szervizállomást és rovarhotelt telepített.

A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelten fontos az egészség- és munkavédelem, a környezet megóvása, valamint a helyi közösségek támogatása. A helyi közösségi elképzelések megvalósítását, az egészséges életmódra ösztönzést és a fenntarthatóságot egyaránt támogatja a Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút melletti kerékpáros pihenőhely továbbfejlesztése. A 2015-ben megépült pihenőhelyet most még felhasználóbarátabbá tették: további, árnyékot adó fákat telepítettek és kerékpáros szervizállomást is felszerelték. Ezzel elősegítve a biztonságos közlekedést, és ösztönözve a helyi lakosság egészség- és környezettudatos életvitelét.

Kerékpáros pihenő fejlesztése

A Királyegyházi Cementgyár melletti, Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút a Holcim támogatásával, valamint pályázati forrás felhasználásával valósult meg 2014-ben. 2015-ben a helyi önkormányzatok, intézmények és lakosok bevonásával a kerékpárút mellett, biciklis pihenőhelyet alakítottak ki, hogy ezzel is ösztönözzék a dolgozók kerékpáros munkába járását, amely az egészséges életmód szerves része. Akkor a helyi közösségek lakóinak részvételével, kavicsos alappal, betonpadokkal és facsemeték ültetésével került a biciklisták szolgálatába ez a pihenőhely.

Az elmúlt években a kerékpárút a környéken élők életének szerves része lett: a munkába járáson túl, évente több alkalommal a szentlőrinci és királyegyházai iskolások biciklis kirándulásainak is teret adott, azáltal, hogy biztonságos, környezettudatos közlekedést tett lehetővé. A mostani fejlesztés során térkövezéssel, újabb fák és kerékpáros szervizpont telepítésével vált még kényelmesebbé, felhasználóbarátabbá a pihenőhely. Ennek eredményeként már nemcsak a fák árnyékában pihenhetnek a jövőben az ide érkező kerékpárosok, hanem szükség esetén felpumpálhatják a biciklijük kerekét, beállíthatják az ülésmagasságot, vagy apróbb javításokat is elvégezhetnek.

Mindezek mellett a Holcim önkéntes munkavállalóinak köszönhetően egy betonból készült rovarotthon is helyet kapott  a pihenőhely környezetében. A Holcim célja ezzel elősegíteni a környék élővilágának biodiverzitásának fenntartását, miközben figyelnek arra, hogy a rovarhotel lakói békében tudjanak élni a pihenőhelyet használó biciklisekkel.

A továbbfejlesztett biciklis pihenőt szeptember 21-én adta át a Holcim a munkavállalói és alvállalkozói számára szervezett kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozatának megnyitójának keretében.

Egészség, közösség és fenntarthatóság a Holcimnál

A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a helyi közösségek és kezdeményezések támogatása iránt. „Hiszünk abban, hogy a nagy változások kis lépésekkel, helyi szinten kezdődnek. Vállalati munkavállalói programjainkkal és az idén immár 10. alkalommal meghirdetett Közösségi Érték Programunkkal ezeket az alulról szerveződő kezdeményezéseket támogatjuk. A Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpáros pihenő fejlesztése az itt élők hétköznapjainak és közösségi életének egyaránt szerves része. Olyan sportos életmódra ösztönző és egészségmegőrzést szolgáló helyszín, amely a környezetkímélő közlekedés népszerűségét is növelheti. Egy újabb kis lépés, amely a zöldebb jövő felé vezet.” – emeli ki Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató a biciklis pihenő átadásakor.

„A Holcim Magyarország Kft. folyamatosan arra ösztönzi munkavállalóit, hogy egészséges életmódot, valamint fenntartható szemléletet valósítsanak meg. Ennek érdekében évente szervezünk jótékonysági futást, preventív szűrővizsgálatokat és veszünk részt önkéntes programokon, közösségépítő sporteseményeken. Béren felüli juttatásainkkal, tematikus rendezvényekkel, Együtt az Egészségünkért  – egészséget ösztönző -, valamint a Zöld Hősök – környezettudatos, mindennapi aktivitásra ösztönző pontgyűjtő – kampányainkkal is ezeket az értékeket kívánjuk népszerűsíteni.

A biciklis pihenőhely fejlesztésével az egészséges életmódra, valamint a biztonságos és környezetkímélő közlekedésre szeretnénk felhívni a figyelmet. Bízunk abban, hogy ezzel a fejlesztéssel hozzájárulunk ahhoz, hogy még többen és még szívesebben válasszák ezt a közlekedési formát.” – egészíti ki Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

Támogatott tartalom!