Címlap Közélet Közösség Diákszínészek...

Diákszínészek lepik el a várost

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem háromszáz diák, kísérőtanár és színművész részvételével tartják meg a IV. Országos Diákszínházi Fesztivált április 22. és 24. között Pécsen.

A “diákszínjátszás ünnepének” számító összművészeti kulturális esemény célja, hogy találkozási platformot kínáljon az ország fiatal – zömében középiskolás – színjátszóinak. A tizennégy előadást felvonultató rendezvényen azok a diákszínjátszó csoportok lépnek fel, amelyek előadásaikkal továbbjutottak a regionális megmérettetéseken. A fesztiválra érkező 270 meghívott – diákok, kísérőtanáraik, a színházi szakma jeles képviselői – ezeket a győztes darabokat láthatja, majd a rendezvény végére a tizennégy darab közül szakmai zsűri választja ki az év legjobbjának ítélt színjátékát.

Az esemény látványos felvonulással egybekötött ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét április 22-én, majd a versenydarabokat három helyszínen, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) kamaratermében, N. Szabó Sándor termében és a Bóbita Bábszínházban mutatják be, míg az előadásokat követő szakmai beszélgetések helyszínéül a PNSZ próbaterme szolgál majd.

A vasárnapi díjkiosztóval véget érő háromnapos rendezvény nyitónapján teátrum színpadán egy “spirituális elektroakusztikus” könnyűzenei koncertet ad a Kaukázus zenekar és a ToSoDa együttes. A programról bővebb információk a www.odefeszt.hu honlapon olvashatók.