Címlap Kultúra Elbúcsúztattá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 92 éves Tillai Aurél karnagy ünnepélyes szakmai búcsúztatására a PTE Művészeti Kar Liszt Ferenc Hangversenytermében került sor.

Tillai Aurél professor emeritus 1952-ben kezdett a PTE Művészeti Kar jogelődjeinél tanítani. A tanítással egyidejűleg vezette a Pécsi Kamarakórust, közben megválasztották Pécs díszpolgárának, megkapta a Kossuth-díjat, két éve pedig a pécsi polgárok Tüke-díját. Egész életpályáját az elhivatottság, a zenei művészet területén végzett nemes és sokoldalú tevékenység jellemezte. Nemcsak a magyar kóruskultúra nagykövete, hanem a pécsi zenei kóruséleté, zeneszerzésé és zenepedagógiáé is. Mindent elmond kiemelkedő és nagyszerű pályafutásáról az a közel két tucat jelentős elismerése, amelyet elnyert.

Az ünnepi eseményen Dr. habil Lengyel Péter, a Művészeti kar dékánja, Dr. Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa és egyben volt tanítványa, Dr. Kovács Szilárd Ferenc, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti intézet igazgatója, Prof. Dr. Lakner Tamás, a Zeneművészeti Intézet, Zenei Elméleti és Kórus Tanszék vezetője és egyben volt tanítványa, Dr. habil. Antal Laura, a Zeneművészeti Intézet, Zenei Elméleti és Kórus Tanszék adjunktusa és szintén volt tanítványa búcsúztatta őt ünnepélyes keretek között. Az ének-zene szakos hallgatókból álló kórus stílusosan dallal köszönte meg a 70 évnyi példaértékű munkát, és kívántak neki pihenéssel teli, békés nyugdíjaséveket erőben, egészségben.