Címlap Balhé Beleszállt Bo...

Beleszállt Bognár Szilviába a pécsi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Barkóczi Csaba, a Fidesz önkormányzati képviselője küldött sajtóközleményt, amelyben Bognár Szilviát ekézik. A párt közleményét változtatás nélkül mutatjuk.

„Bognár Szilvia 2019-ben arra kért felhatalmazást a választóktól, hogy hűséggel képviselje a Kertváros déli részében élők érdekeit, akik végül bizalmat is szavaztak neki. Ennek ellenére azonban megválasztása óta csupán azt láthattuk, hogy egyetlen célja a város erőforrásainak becsatornázása Gyurcsány Ferenc holdudvarába. Ezért folyamatos konfliktusba keveredett a város irányítását maguknak alattomosan megkaparintó, saját zsebre dolgozó pécsi szocialistákkal, akik hosszadalmas hatalmi vetélkedést követően számkivetetté tették őt a baloldalon.

Bár Bognár Szilviának a pécsi városházán indított belháborúja és a Péterffy Attila megpuccsolására tett kísérlete első körben kudarcot vallott, ő továbbra sem mondott le a baloldali vezető szerep megszerzéséről és azóta is elvont ideológiai harcot folytat a hatalom birtoklásának céljából.

Most, hogy az elmúlt hónapokban Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció látványosan bejelentkezett Pécs irányítására, a korábban megbuktatott alpolgármester feltekert hangerővel és zavaros ideológiai megnyilvánulásokkal kísért szociális populizmussal igyekszik elnyerni a baloldali pártok országos vezetőinek bizalmát Péterffy Attilával szemben, aki még a közgyűlést is rettegve faképnél hagyta, hogy Gyurcsányék kegyében járva megakadályozza Bognár Szilvia visszatérését.

Ebből a sértett hatalmi játszmából a pécsieknek elegük van. Felszólítjuk Bognár Szilviát, hogy fejezze be a baloldal vezetői székéért folytatott személyes indíttatású tusakodását a polgármesterrel és Kertváros parkolópályára állítása helyett csatlakozzon a polgári oldal Kertváros-koncepciójához, mely a zöldterületek megőrzése és bővítése mellett 1000 új parkolóhelyet kínál a városrészben élőknek!”