Címlap Kultúra Hat előadást ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat produkciót – köztük két vígjátékokat és zenés előadásokat – tekinthet meg a Pécsi Nyári Színház közönsége a baranyai vármegyeszékhelyen július 9. és 28. között – közölte a helyi Káptalan utcai szabadtéri színpadot működtető Pécsi Balett.

Július 9-én visszatérő vendég nyitja a programsorozatot egy világhírű klasszikussal: a Művész Színház a Jövőre veled, ugyanitt című vígjátékkal érkezik Egyházi Géza és Fogarassy Bernadett előadásában, Márton András Jászai-díjas művész rendezésében.

Két nappal később a Még egy kört mindenkinek című, hatalmas sikerű, Oscar-díjas dán film alapján készült színdarabot hozza Pécsre az Orlai Produkció. A Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm tollából született darab nagy beleérzéssel és humorral szembesíti a publikumot azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt. Az előadás Schruff Milán, Epres Attila, Király Attila és Debreczeny Csaba szereplésével, Paczolay Béla rendezésében valósul meg.

Július 16-án a kaposvári Csiky Gergely Színház Bolba Tamás-Szente Vajk-Galambos Attila: Csoportterápia című zenés komédiája kerül színre Márkó Eszter irányításával és Kaszás Csenge, Mészáros Tibor, Farkas Laura, Nyári Szilvia, Benedek Dániel, továbbá Fándly Csaba előadásában (képünkön).

Kamarás Iván Jászai-díjas művész a Veled maradok című koncertszínházi produkciójával szórakoztatja a közönséget július 21-én. A koncertbe ágyazott színházi estén a hazai és világslágerek csendülnek fel Kamarás Iván és a Veled Maradok Band tolmácsolásában.

A nyári színház keretében még július 28-án Presser Gábor a Csík Zenekarral is színpadra áll, tovább lesz még egy – egyelőre titokban tartott – ráadás előadás is az eseménysorozat keretében.

A már meghirdetett előadásokról – valamint később a ráadás produkcióról is – bővebb tájékoztatás olvasható a rendezvény Facebook-oldalán, valamint a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon, ahol jegyvásárlásra is van lehetőség.

(Fotó: Memlaur Imre)