Címlap Kultúra Hatmilliárdra...

Hatmilliárdra is nőhet Rákay Philipék Petőfi-filmjének támogatása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több, mint négy hónapig, nagyjából 10 ezer statisztával forgatják minden idők legdrágább magyar filmjét. A Most vagy soha! az 1848 március 15-i eseményeket mutatja be. A film kreatív producere Rákay Philip, aki több, mint 6 milliárd forintot is kaphat a film elkészítésére - tudta meg az RTL Híradó.

A főszereplő kiválasztása egyhangú döntés volt, Petőfi Sándort a 29 éves Berettyán Nándor, a Karinthy Színház igazgatója alakítja.

Szerinte a szerepe nem róla szól, hanem 10 millió magyarról.

Ez egy olyan ügy, az, hogy március 15-ről, Petőfiről legyen egy film, aminél ezredrangú, hogy ez mit ad a személyes karrierhez, mert ez 10 millió magyar ügye, ez a közös történetünk, és ez túlnő azon, hogy én ettől kapok-e másik szerepet, vagy nem

– nyilatkozta az RTL Híradónak.

Szente Vajk, a film forgatókönyvírója szerint a valós eseményeket vegyítik majd a fikcióval, de úgy, hogy az nem befolyásolja majd az eredeti (igazi) történetet.



Várhatóan augusztus végén fejeződik be a március ifjakról készülő Most vagy soha! című film forgatása, a magyarországi mozipremier 2024 tavaszán várható – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-t.

Mint írják, a film 86 napot felölelő forgatása többezres statisztériát vonultat fel, a jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. 

Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg. A további szerepekben:

  • Jókai Mórt a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs;
  • Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor;
  • Irinyi Józsefet a vígszínházas Ertl Zsombor;
  • Bulyovszky Gyulát a több hazai tévésorozatból is ismert Molnár Gusztáv;
  • Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter;
  • Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatához tartozó Hajdu Tibor,
  • Degré Alajost a budapesti Nemzeti Színházban játsszó Berettyán Sándor,
  • Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.

(via RTL Híradó / Színház Online / MTI)