Címlap Kultúra Ismét klasszi...

Ismét klasszikus szuperfilmeket láthatunk a pécsi belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is nagyszerű filmalkotásokat mutatnak be a Vizuális Nevelésért Alapítvány filmklubjában. A jelenleg az Eozin Corso emeletén székelő klub 2022-ben a szerelem és a szeretet lehetőségeit járja körül.

A filmklub egyik szekciójában a nyugati kultúra klasszikus (Ingmar Bergman, Federico Fellini, John Cassavetes) és kortárs alkotóinak (Sam Mendes, Richard Linklater, Paolo Sorrentino) egy-egy témába vágó filmjét vetítik, szabadon vándorolva stílusok és korszakok között.

A másik szekcióban a jelenlegi amerikai, de nem hollywoodi szellemiségű filmkészítés három kreatív elméjére fókuszálnak. Spike Jonze és Michel Gondry kliprendezők Charlie Kaufman forgatókönyvíró fordulatos és meghökkentő vízióinak megrendezésével kezdték a pályájukat, majd mindketten elkezdtek saját forgatókönyveket írni, és Kaufman is rendezői pályára lépett. A programban levetítik a kezdeti, közös munkájukat, majd a szétválás utáni kiemelkedő filmjeiket is. A hétfő esténként hétkor kezdődő vetítéseket Szalóki László és Pucher Bálint vezetik fel.