Címlap Kultúra Kihirdették a...

Kihirdették a „10 éves a Tudásközpont” című irodalmi pályázat eredményeit szerdán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyáron kiírt pályázatot vers és novella kategóriában a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 10. születésnapja alkalmából hirdették meg, amelynek hívószavai a könyv, a könyvtár és az olvasás voltak.

A pályázatra 16 éven felüli alkotók jelentkezhettek egy verssel és/vagy novellával. A szeptember 20-ai határidőre 258 novella és 134 vers, összesen 392 pályázat érkezett 378 pályázótól. Alkotásokat az ország számos részéről, szinte minden megyéből, közel 100 településről küldtek, sőt még határon túlról is Romániában, Szerbiából, Szlovákiából.

Különdíjat kapott Lajtos Nóra: Az olvasás poézise című művéért, vers kategóriában első lett Halmai Tamás és az Olvasatok, harmadik pedig Veszprémi Szilveszter Pláza a Meki mögött címet viselő írása. A novella kategóriában megosztottan adták ki a második és a harmadik helyet, Vas Máté Példázatok, illetve Szepesi Kornél: Egy gyáva pillanat című művéért. A kategória első helyezettje Térerő Gizella: Szép Selymes Loadingom című írása lett.

A nyertesek a pénzdíj mellett könyvutalványt is kaptak. A győztes pályaműveket a Tudásközpont aulájában és a Csorba Győző Könyvtár közösségi oldalán is közzétették.