Címlap Kultúra Kővári János ...

Kővári János „helyettesítette” Pécs polgármesterét: ünnepi beszédet mondott!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiper rövid ünnepi beszédet mondott Kővári János, az ÖPE önkormányzati képviselője az államalapítás alkalmából Pécsett, a Magyarok Kenyere ünnepségen. Beszédét Szent István Imre hercegnek írt intelmeiből merítette, illetve abból, hogy

az abban leírtak ma is – a 21. században – érvényesek; és ha ezen az úton jár tovább az ország, azokat az elveket követi, akkor további 1000 éve is lesz, nem csak múltja.

A rövid beszédben maradt idő arra is, hogy egy félmondattal kiszóljon a városvezetésnek, amely a képviselő szerint nem szervezett semmilyen hivatalos ünnepséget az államalapítás, illetve nemzeti ünnep alkalmából, ez pedig Kővári szerint talán még sosem fordult elő.

A teljes, alig 4 perces beszédet ebben a videóban lehet visszanézni:

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, ma 18:00 óra és 20.00 óra között Az államalapítás ünnepe: Fonó-koncert és a Pannon Filharmonikusok hangversenye – ingyenes, regisztrációhoz kötött – lesz a Kodály Aperitif keretében. A koncert az ünnepi kenyéráldással zárul, majd Péterffy Attila polgármester köszöntőt mond. Ezt követi a Pannon Filharmonikusok 20 órakor kezdődő hangversenye.