Címlap Arc Reagált végre...

Reagált végre Mellár Tamás a visszalépéséről szóló hírekre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„A sajtó munkatársai közül többen is kerestek a tegnapi, előválasztással kapcsolatos hírek miatt. Elnézést kérek, hogy egyelőre nem tudok válaszolni az újságírók kérdéseire, de

az engem támogató pártok arra kértek, hogy szombat délutánig ne nyilatkozzak. Holnap délután sajtótájékoztatót fogok tartani, s addig szeretném kérni a türelmüket”

– reagált közel 24 órás késéssel Mellár Tamás a csütörtök legfontosabb helyi politikai hírére.

Mint arról a Pécs Aktuál beszámolt, több megerősített forrásunk szerint Mellár Tamás csütörtökön visszalépett a pécsi előválasztástól, miután az MSZP és a Párbeszéd egymásnak feszült, és utóbbi állt rosszabbul – közölték informátoraink. Mellár Tamás nem akart részt venni ebben a belső háborúban, ráadásul információink szerint az MSZP megüzente, hogy nem számíthat a 2018-ban kapott háttértámogatásra sem – ami a mozgósítást jelenti elsősorban. A 2022-es indulkásról azonban nem mondott le – közölték.

Csütörtöki háttérbeszélgetéseink során azonban körvonalazódott egy olyan opció is, amely szerint

Mellár csak blöffölhetett a visszalépésével – a hírt ugyanis máig nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Hogy miért nem, annak okairól ebben a cikkben írtunk:

Újra Pécsre jön Karácsony Gergely szombaton

A „blöff teóriát” erősíti az a friss információ is, amely szerint szombaton újra Pécsre érkezik Karácsony Gergely, hogy az MSZP vezetőivel, és Péterffy Attilával tárgyaljon Mellár indulásáról, illetve az előválasztásról. Egyes feltételezések szerint,

előfordulhat az is, hogy a végén Bodnár Imre fog visszalépni, és Mellár marad a versenyben. Erre az opcióra azonban forrásaink közül kevesen fogadtak.