Címlap Politika Visszalépett ...

Visszalépett Mellár Tamás az előválasztástól, de mégis elindul 2022-ben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több megerősített forrásunk szerint Mellár Tamás csütörtökön visszalépett a pécsi előválasztástól, miután az MSZP és a Párbeszéd egymásnak feszült, és utóbbi állt rosszabbul – közölték informátoraink. Mellár Tamás nem akart részt venni ebben a belső háborúban, ráadásul információink szerint az MSZP megüzente, hogy nem számíthat a 2018-ban kapott háttértámogatásra sem – ami a mozgósítást jelenti elsősorban.

Lapunk beszélt a Párbeszéd Baranya megyei elnökével is. Szilágyi Márton azt mondta, nem mond semmit, de Mellár Tamás majd elmagyarázza a döntését; ezzel lecsapta a telefont.

Lapunk úgy tudja, de ez egyelőre nem megerősített, hogy

Mellár Tamás ugyan visszalépett az előválasztástól, de a 2022-es tavaszi, hivatalos választástól nem. Azon egyelőre azt tervezi, hogy elindul függetlenként

– közölték a környezetéből.

Döntése érthető lenne, ugyanis információink szerint minden komolyan vehető mérés szerint

egyelőre Mellár a legnépszerűbb ellenzéki jelölt Pécsett, illetve a Baranya 1-es választókerületben.

Bár most, ezekben a napokban is folyik egy telefonos közvélemény-kutatás erről (is), kétséges, hogy ez merőben más eredményt hozna, mint a korábbiak; Mellár ugyanis megtartotta népszerűségét 2018 óta – a polgármesterrel való sajtónyilvános csörtéi ellenére.

Mellár Tamást többször próbáltuk elérni, de „Sorry, I can‘t talk right now” instant válaszüzenettel rendre kinyomta hívásunkat. Amint sikerült vele is beszélni, és megtudjuk döntésének pontos okait, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Biztosan nyerhető volt – eddig

A Baranya 1-es választókerületet egyébként a kormányellenes körökben a 10 biztosan nyerhető körzet közé sorolták az országban, eddig úgy nézett ki, az egyetlen kormányellenes induló biztosan győzne is.

– Ezt a kényelmes helyzetet borította fel az MSZP, illetve Péterffy Attila akkor, amikor elszámoltató ügyvédjét, Bodnár Imrét elindították, és besorakozott mögé az MSZP, amely először Mellárt támogatta meg a Párbeszéd miatt. Vagyis egy belső konfliktus miatt ráindítottak Mellára a Párbeszéddel való külön megállapodás ellenére – magyarázták forrásaink az ő álláspontjukat.

Nincs ott a listán Mellár

A Pécs Aktuál úgy tudja, de ez szintén nem megerősített információ egyelőre, hogy a hírekkel ellentétben Mellár Tamás nem kapott biztos befutó listás helyet a Párbeszédtől. Ez ugyan korábban szóba került az MSZP-vel való egyezkedésen, de „helyhiány” miatt egyszerűen nincs már szabad, biztos listás pozíciója a pártnak.

Mellárnak viszont van egy aduásza, ő az, akin múlik a Párbeszéd országgyűlési frakciója. Ha kilép onnan, azzal a frakciónak is vége, és vége a különféle, törvény szerint járó támogatásoknak is.

Már fizetett hirdetésben is ekézik Mellárt

A helyzet annyira eldurvult egyébként, hogy már fizetett hirdetésben is ekézi a „Pécs Jövője”, meglehetősen trágár, balos frakcióoldal Mellár Tamást a közösségi oldalon.

Aki nem ismerné ezt a sajátos közösséget, annak ezt a cikkünket ajánljuk: