Latin-amerikai életérzés tölti be a Pécsi Galériát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyedülálló kiállítás nyílik a Pécsi Galériában szeptember 16-án Fiesta Grafika címmel, vérbeli latin ünnepi hangulatot hozva magával.

A párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába! Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkája – a tárlaton mintegy 180 műalkotás kapott helyet.

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhozamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítást először a párizsi Latin-Amerika Házban rendezték meg 2019-ben. A tárlat november 14-ig látogatható.

A tárlatot most a Pécsi Tangó Ünnep részeként láthatja a baranyai megyeszékhely közönsége. A rendezvénysorozat programjában szeptember 20. és 22. között a Művészetek és Irodalom Házában argentin filmeket vetítenek, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, továbbá a rendezvény zárásaként szeptember 23-án egy nagyszabású tangóshowt is rendeznek a pécsi főtéren.

(Fotó: Pécsi Galéria)

Előző sztori

Helyi civilek álltak ki a pécsi LMBTQI-közösségért

Következő sztori

NEM JÓ: Beborítanak minket a csipkés poloskák, már a lakásban is ott vannak

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1