Címlap Kultúra Nagy sikert a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Boros Misi fiatal zongoraművész az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett koncerten lépett fel a kanadai fővárosban, Magyarország Ottawai Nagykövetsége szervezésében.

Boros Misi, a Magyarországról elindult, immár világszerte ismert Virtuózok tehetségkutató műsor és edukációs program egyik első, és máig az egyik legnépszerűbb zongorista felfedezettje első kanadai koncertjén több mint ezerkétszáz ember ünnepelte a magyar tehetséget – derül ki a Virtuózok közleményéből.

A fiatal pécsi zongoraművész nagy sikerű koncertet adott Ottawában az 1848-as Forradalom és Szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján. A művész Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete meghívására érkezett Kanada fővárosába, hogy a magyar nemzeti ünnepi rendezvény keretében fellépjen a Dominion Chalmers Centre koncertteremben.

Boros Misi első kanadai koncertjét óriási érdeklődés övezte. A nézőtér zsúfolásig megtelt, és egy külön termet is nyitni kellett, így összesen1200 néző élvezhette a 19 éves zongoraművész lebilincselő előadását. A koncerten a kanadai politikai, üzleti és kulturális élet prominens képviselői, számos ország nagykövete, valamint a zeneszerető kanadai közönség széles köre vett részt. Boros Misi Liszt-, Bach-, Beethoven- és Debussy-műveket adott elő, valamint egy kortárs kanadai zeneszerző, Rachel Laurin szerzeményét.

Az ifjú magyar zongoravirtuóz bravúros előadását állva tapsolta meg a lelkes közönség. A szűnni nem akaró tapsvihar nyomán ráadásként Misi egy további Chopin-művet adott elő a nemrég a Hungarotonnál megjelent szóló lemezéről, a közönség legnagyobb örömére. A koncert tovább erősítette a magyar zeneművészet elismertségét a tengerentúlon.

(Fotók: Virtuózok)