Címlap Balhé Lenyúlták a k...

Lenyúlták a koszorút: nem hoztak, ezért mások virágfüzérével „koszorúzott” a pécsi városvezető frakció a nemzeti ünnepen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt a Pécs Aktuál megírta: kurta-furcsa városi ünnepséget tartott az önkormányzat március 15-én Pécsett.


Cikkünkben akkor csak érintőlegesen számoltunk be arról, hogy a koszorúzásban is volt némi anomália, ugyanis akadtak, akiknek nem volt, de akartak koszorúzni.

Cikkünk után

jelentkezett a Tiszta Kezek frakció (Topán László, Hencsei Zsolt és Bognár Szilvia), ugyanis az ő koszorújukat „nyúlta le” a városvezető frakció és rakták ki tisztelgésül a hősök előtt, sajátjuk ugyanis nem volt.

– Mi koszorúzhattunk utoljára. A koszorúkat előre ki kellett tenni, azokat a koreográfia szerint a katonák vitték oda a szoborhoz ünnepélyesen.

Az Öt Torony frakció képviselői azonban koszorú nélkül érkeztek az ünnepségre, ezért felkapták a miénket, és azzal koszorúztak

– magyarázta érdeklődésünkre Hencsei Zsolt, akik döbbenten figyelték: mi történik.

Az Öt Toronynak három politikusa van: Péterffy Attila, Ágoston Andrea és Horváth Tamás.

Hencsei úgy tudja, Ágoston Andrea eredetileg egy szál virágot akart az emlékműhöz tenni, de ezt a rendezvény szervezői nem engedték neki.

A fotókon látszik is, ahogy a képviselőnő ott szorongatja a kezében a virágot, miközben unokáival tiszteleg a hősök előtt – a katona pedig éppen Bognár Szilviáék, vagyis a Tiszta Kezek koszorúját helyezi el az Öt Torony nevében. Végül egyik unokája mégis odavihette a virágot is.

– Ágoston Andreának adták oda a koszorúnkat, és azt vette vissza a katona, mikor szóltak neki a rendezők, hogy kitehessük mi is. Azt persze nem értem, hogy miért hagyták a katonának, hogy elvigye a miénket – közölte Topán László, aki egyébként az esetről a közösségi oldalán is megemlékezett egy mondatban.

A Tiszta Kezek frakció pedig csak úgy tudott tisztelegni, hogy az egyik katonának ki kellett szedni a koszorút az emlékmű lába alól, majd visszatenni újra!

Kollégánk a szerdai ünnepség végén lefotózta az összes koszorút, és ott valóban nem talált Öt Torony feliratút.