Címlap Kultúra Programsoroza...

Programsorozatra készül a pécsi Kodály Központ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 11-én, szombaton a Kodály Központ hangjai címmel szervez tematikus napot maga a Kodály Központ.

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója várható!

„A pécsi Kodály Központ hangversenyterme a hazai és nemzetközi szakmai világ szerint is a legjobb akusztikájú létesítményei között van.” – közölte a ZsÖK.

A tematikus napot azért szervezték meg, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek az épület működésébe, a fellépések előtt és annak során végzett munkákba.

-A nap során több alkalommal indulnak vezetett séták, melyeken megismerhető a Kodály Központ története, feltárulnak a stúdió és a fényvezérlő titkai, vagy éppen a gépház rejtelmei – sorolta a központ, majd hozzátette, hogy : Az esemény napján két alkalommal ad koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar is, amit akusztikai ismertető kísér Dobos László akusztikus hangmérnök jóvoltából, de a közönség a hangszereket is testközelből tekintheti meg.

Az alsó gépészetről és a versenyzongorákról Regényi Gábor főszcenikus vezetésével tudhatnak majd meg részleteket, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a Kodály Központról mint a rezidens zenekar otthonáról mesél, míg Popori Ottó és Kiss Imre (Popori Acoustics) előadásának fókuszában a statikus hangsugárzók lesznek, az elektroakusztikai rendszerek működése, az analóg és a digitális rendszerek fő különbségei és technikai megoldásai – írta az MTI.

November 11-én még egy elektroakusztikai berendezésekből álló kiállítás is megtekinthető lesz délelőtt 10 órától egészen délután 18 óráig.