A pécsi piros-feketék öröme érthető: a szombathelyi győzelmükkel lezárták hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat
Címlap Sport A kozármislen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bombaformában lévő HR-Rent Kozármisleny nagyon nehéz helyzetből felállva szerzett pontot hazai pályán a Gyirmóttal szemben az NB II-ben, míg a PMFC lezárta hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát, győzött Szombathelyen. Nagy meccset játszott az NB III-ban a Szentlőrinc, amely megverte legnagyobb riválisát.

A kozármislenyi srácok sorra szállítják a kellemes meglepetéseket, legutóbb Ajkán nyertek 3-0-ra, előtte pedig otthon a Vasast intézték el 4-3-ra. Ezek után természetesen mindenki abban bízott, hogy a Gyirmót skalpját is megszerzik – lehet, hogy meg is lett volna, ha nem így kezdik a meccset! A vendégek ugyanis a 15. percben már 2-0-ra vezettek, ekkor pedig nagyon rosszul nézett ki a helyzet hazai szempontból. De Aczél Zoltán együttese tényleg nem olyan, amelyik ilyenkor feladja! A szünet után mindent megtettek a házigazdák, akik Kirchner György révén szépítettek (1-2), majd Horváth Péter (2-2) egyenlített. Volt még vissza bő húsz perc, de a fordítást már nem sikerült kicsikarni, így végül egy ponttal kellett megelégednie a HR-Rent Kozármislenynek.

A PMFC-nek nagyon beragadt a szekere az utóbbi hetekben, hét meccs óta nem nyertek a piros-feketék, ezért úgy kellett már nekik egy győzelem, mint egy falat kenyér. Mindenki tisztában volt vele, hogy Szombathelyen nem lesz egyszerű dolga a Németh Zsolt által irányított csapatnak, a hazaiak alaposan be is kezdtek, de nem tudtak előnybe kerülni. A folytatásban itt is, ott is akadt helyzet, de a hajrához érve már nagyon úgy tűnt, hogy marad a 0-0-s döntetlen. Ekkor jött azonban a nemrég csereként pályára lépett Harsányi István, aki 18 méterről hatalmas gólt szerzett (0-1) – ezzel pedig a három pontot is kicsikarta a PMFC-nek.

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában nagyon fontos mérkőzés várt a bajnoki címre hajtó Szentlőrincre, hiszen legnagyobb riválisát, a tabella élén álló Iváncsát fogadta. Bár a hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett, az első félidő mégsem az övék volt, a vendégek vezetést szereztek. A szünet után azonban nagyon kitettek magukért a lőrinci fiúk, hamar egyenlítettek, majd hajrában fordítottak, és végül megszerezték a három pontot – amivel visszakaparintották az első helyet!

A másik két NB III-as baranyai csapat egyaránt egy-egy pontot szerzett. A PTE-PEAC hazai pályán hiába vezetett az MTK II. ellen, a vendégek egyenlítettek, a Mohács pedig az utolsó pillanatig győzelemre állt Kaposváron, ám a somogyiak a 95. percben kiharcolták a döntetlent.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr 2-2 (gólszerzők: Kirchner 64. perc, Horváth P. 71. perc, ill. Soltész 11. perc, Medgyes 15. perc), Szombathelyi Haladás–PMFC 0-1 (gólszerző: Harsányi 84. perc), Szentlőrinc–Iváncsa 2-1 (gólszerzők: Rétyi 54. perc – 11-esből, Sághy 85. perc, ill. Suszter 30. perc), PTE-PEAC–MTK II. 1-1 (gólszerzők: Takács 47. perc, ill. Anokye 68. perc), Kaposvár–Mohács 1-1 (gólszerzők: Babinszky 95. perc, ill. Bohata 52. perc).