Címlap Kultúra Saját zenelig...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint kétszáz programmal – köztük népszerű külföldi dzsesszelőadók fellépéseivel – várják a látogatókat az idei Bőköz fesztiválon. A már tradicionálisnak számító, ingyenesen látogatható dél-baranyai összművészeti eseményt idén kilencedik alkalommal rendezik meg augusztus 15. és 25. között négy ormánsági településen. A világhírű ifjú pécsi zongorista, Boros Misi saját zeneligetet kap Tésenfán.

Az ingyenes összművészeti rendezvénynek továbbra is Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt, míg új helyszínként a népszerű zarándokhelyen, a máriagyűdi kegytemplomban is lesz program.

Az idei Bőköz fesztiválon a hagyományos programelemek, így könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folkprogramok, kiállítások, beszélgetések, képzőművészeti tárlatok mellett a dzsessz és a klasszikus zene is helyet kap.

A klasszikus és komolyzene kedvelői a hagyományteremtő szándékkal létrehozott Ormánság Classic betétesemény keretében szórakozhatnak. Ennek részeként a nyitónapon Bogányi Gergely lép fel vendégeivel, Binder Károllyal, Varga Gáborral és Boros Misivel a máriagyűdi kegytemplomban. A fiatal művésszel kapcsolatos különleges hír, hogy átadják a Boros Misi Zeneligetet Tésenfán augusztus 24-én. A tehetséges művésznek kis házat biztosítanak a településen, amit ha akar pihenésre, feltöltődésre, alkotásra, gyakorlásra előre egyeztetve használhat élete végéig. Az ingatlan mellett egy kis liget található, oda építenek egy kis zenepavilont, ahol Boros Misi minden évben koncertet ad majd.

(Fotó: Boros Misi/Facebook)