Címlap Kultúra Új díjat alap...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiájának premierje alkalmával, az előadás megkezdése előtt a színpadon köszöntötte a premierközönséget Lipics Zsolt igazgató, aki ünnepi pillanatot konferált be, hiszen az idén megalapított KULISSZA Műszaki Nívódíj átadására került sor.

A Pécsi Nemzeti Színház vezetősége a 2023/2024-es évadban megalapította a KULISSZA Műszaki Nívódíjat, amelyet ezentúl évente egy alkalommal ad át a színház vezetősége egy fő kiemelkedő teljesítményt nyújtó színpadi háttérdolgozónak, aki az előadások lebonyolításában közvetlenül és tevőlegesen részt vesz.

A díj elnyerésére a társulat azon tagjai jogosultak, akik mindösszesen legalább 20 teljes évadot töltöttek el a Pécsi Nemzeti Színháznál, és a díj odaítélésekor is a társulat szerződtetett tagjai, valamint a vezetőség egybehangzóan elismeri munkavégzésük kimagasló színvonalát.

A díjat első ízben az egyik leghűségesebb munkatárs, a már 33 éve a Pécsi Nemzeti Színháznál dolgozó Németh László kellékes, tárvezető érdemelte ki.