Címlap Közélet Zongoraszóra ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelgő Valentin-nap apropóján szerelmes dallamok is felcsendülnek február 11-én, szombaton a pécsi vásárcsarnokban. A Filharmónia Magyarország jóvoltából közösségi zongorával gazdagodott a Pécsi Vásárcsarnok impozáns épülete. A hangszer most szólal meg először a vásárcsarnok közönsége előtt, de nyitvatartási időben bárki játszhat a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál elhelyezett pianínón, aki kedvet érez hozzá.

Két pécsi székhelyű cég: a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közös gondolkodásának, együtt munkálkodásának eredménye a közösségi zongora a vásárcsarnokban.

Nagy örömmel tölt el minket, hogy hozzá tudunk járulni egy újabb nagyszerű kulturális törekvéshez. A Filharmónia Magyarország számára fontos célkitűzés, hogy a zenét minél közelebb vigye az emberekhez, ennek érdekében pedig szeretünk kilépni a hangversenytermek kapuin és váratlan helyszínekre becsempészni a muzsikát. Az őszi Zeneszüret Fesztiválunk fő célja is ez, amelynek a vásárcsarnok idén is
biztos koncerthelyszíne lesz. Reméljük, hogy sokan kedvet kapnak hozzá, hogy ne csak hallgassák, de meg is szólaltassák a hangszert. Töltsük meg zenével a Pécsi Vásárcsarnokot és tegyük élménnyé a vásárlást! – fogalmazott Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A mindig nagy forgalmú vásárcsarnokban a legnépszerűbb nap a szombat, ezért a közelgő ünnep apropóján a Valentin-napi csokoládé- és virágvásár mellett február 11-én 10.00 órától a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál szerelmes dallamok is felcsendülnek a PTE Művészeti Kar hallgatói és a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulói által. A hangszer a tervek szerint hosszú távon a vásárcsarnokban marad, így a csarnok nyitvatartási idejében bárki játszhat közösségi pianínón, aki kedvet érez hozzá.

(Forrás: Pécsi Vagyonhasznosító)