Címlap Meteor Baranyában dő...

Baranyában dőlt meg az újévi melegrekord!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord: a baranyai (vár)megyei Sellyén 18,9 Celsius-fokot mértek vasárnap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Január elsején a várakozásoknak megfelelően megdőlt a napi országos melegrekord, a délnyugat felől érkező szubtrópusi eredetű légtömegben az ország naposabb tájain 12 és 19 fok között alakultak a maximumok. Végül a Sellyén mért 18,9 fok bizonyult a legmagasabbnak, ami 1,4 fokkal több, mint az ezen a napon tavaly Főnyeden mért 17,5 fokos napi csúcs – írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint beszámoltak róla, „az országos átlagos napi maximum-hőmérséklet ilyenkor ugyanis 2,4 fok körül szokott mozogni, de a dél, délnyugat felől érkező szubtrópusi eredetű levegő általában 10 fok feletti értékekkel fűtötte be hazánkat, sőt, voltak olyan állomások délnyugaton, ahol 18 fok feletti hőmérsékletet regisztráltak a hőmérők.”