Címlap Meteor Baranyában is...

Baranyában is irtják már a vérszívókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyei katasztrófavédelem közlése szerint felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik ellenük a központi védekezés. Pótolják a szakemberek az időjárás miatt elmaradt munkákat Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, illetve tovább zajlanak a beavatkozások a Tisza-tónál és Csongrád-Csanád megye folyóparti településein is.

Megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés Baja és Mohács térségében, valamint a Csepel-sziget és környékének településein. Budapesten a szúnyoglárvák ellen biológiai módszerrel lépnek fel, csónakról és autóról juttatják ki a természetes fehérjetartalmú, folyadék halmazállapotú készítményt.

A szakemberek szerint jelenlegi esős időszakban különösen sokat tehetünk az emberközeli életmódot folytató szúnyogfajok elterjedése ellen. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.