Címlap Szórakozás “Széthú...

“Széthúzzák” a Zsolnay Fényfesztivált, a Vásárcsarnokot is kivilágítják

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július második hétvégéjén, azaz július 7-től 10-ig fényárban úszik majd a pécsi belváros. Mondjuk a részleteket!

Négy nap alatt 100 ezer látogatóra számítanak Pécsett az idei Zsolnay Fényfesztiválon. A hatalmas érdeklődés miatt “széthúzzák” a fesztivált, azaz az új pécsi vásárcsarnok, valamint a felújított Jakováli Hasszán pasa dzsámija is fókuszba kerül – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Fénytenisz a Barbakán árokban, hatalmas LED-fal a Kossuth téren

A vendéglátóegységeket a nagy tömeg miatt a belváros különböző pontjain helyezik majd el, így a Barbakánnál és a Káptalan kertben is lesz stand. Az egyik legérdekesebbnek hangzó program pont itt, a Barbakán várárokban kap majd helyet: a Zsolnay család előtt tisztelegve teniszezni is lehet majd a fénnyel (az 1900-as években ezen a területen teniszpálya és korcsolyapálya üzemelt – a szerk.)

Buborékcirkusz és az Árkád bevásárlóközpontban 5000 fénypontban lehet majd besétálni

Idén az egyik leglátogatottabb utcát, a Janus Pannonius utcát Vasarely alkotásokkal fogják “kiszínezni”. Izgalmasnak hangzik azonban az Árkádban helyet kapó, 5000 fénypontból álló fényinstalláció is. A Kossuth téren egy 8 méter magas LED-falat állítanak majd fel, ahol fénygraffitiket lehet majd rajzolni víz segítségével.

Fontos infó még: ingyen lehet parkolni az Árkád tetején

Az érkező látogatóknak esténként megnyitják az Árkád tetején található parkolót, ahol ingyen hagyhatják autóikat.

Vásárcsarnok: átadásra fókuszálva

A homlokzatot világítják majd ki

Bár hivatalosan még nem jelentették be, a Pécs Aktuál úgy tudja, július elején adják majd át a vásárcsarnokot. A Zsolnay Fényfesztivál ezért is fókuszál majd Pécs új épületére, amit kívülről világítanak majd meg.

Fényköntöst kap még a Pécsi Nemzeti Színház, a Széchenyi tér és a Jókai tér is. A Pécsi Bazilikán pedig öt legjobb produkciót mutatják majd be, amelyek hosszabbak lesznek, mint eddig.

A Zsolnay Fényfesztvál idén július 7. és 10. között várja az érdeklődőket.