Címlap Meteor Borongós-csún...

Borongós-csúnya időnk lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn tartósan napos időre leginkább a keleti megyékben van kilátás, ezzel szemben a Dunántúlon jobbára egész nap rétegfelhőzet boríthatja be az eget. A két terület között erősen és gyengén felhős időszakok és tájak egyaránt lehetnek. A déli szél a Fertő tágabb térségében megerősödik, de a déli órákban viharos széllökések is előfordulhatnak. A maximum-hőmérséklet -2, +4 fok között változik, a fagypont körüli, alatti értékek a tartósan borult tájakon ígérkeznek.

A meteorológusok hosszútávú előrejelzése szerint december utolsó heteiben melegfront érkezik Magyarország területére. December 23-ra már egész napos fagypont fölötti nappali csúcshőmérsékletet ígérnek. Ennek alapján pénteken plusz 2 és 9 fok között várható a levegő hőmérséklete napközben, valamint egyes területeken gyenge eső is előfordulhat.

Szentestére szokatlanul meleg, 5 és 10 fok körüli idő lesz, míg karácsony második napjától jelentősen csökken a levegő hőmérséklete.