Pécsi látkép a Havihegyről (Fotó: Kurdi József)
Címlap Meteor Borongós, hűv...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napsütésre nem igazán számíthatunk a hétvégén, borongós idő lesz, szombaton kevés csapadékkal, vasárnapra azonban megjöhet az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, de az északkeleti határ mentén tartósan borult maradhat az idő. Délutántól dél felől ismét felhősödés kezdődik. Napközben az északkeleti részeken elvétve lehet zápor, a hegyekben hózápor, kora estétől dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délkeleten a melegebb, késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap több helyen indulhat esősen a reggel, a Dunántúlon néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az északias szél délen, délkeleten élénk lehet. Hajnalban -3, +5, napközben 4-8 fok várható.