Iszonyatos hőség jön pénteken Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Holnap várhatóan az év legmelegebb napja következik. Pécsett a maximumok a 36 fokot biztosan elérik, de nem kizárt, hogy a 37 fokot is átlépjük. Szombaton azonban újabb hidegfront érkezik, nagy lesz a szél, vasárnap már sehol nem érjük el a 30 fokot.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint pénteken alig lesz felhő az égen, szikrázóan napos időre van kilátás. A hőségben csak a megélénkülő délies szél hozhat némi felfrissülést.

Péntekre jellemző lesz továbbá a nagyon erős, többfelé extrém erős UV-sugárzás 10 és 16 óra között.

Érdemes lesz kerülni a közvetlen napfényt, ha ezt nem tehetjük meg, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, illetve viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

Szombaton egy ideig még kitart a kánikula, ám napközben északnyugat felől zápotokkal, zivatarokkal, feltámadó széllel hidegfront érkezik. Viharossá fokozódó északnyugati szél, az esti óráktól pedig főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén záporok, zivatarok kísérhetik átvonulását.

A front előtt még 26-36 fokig melegszik a levegő, kora délutántól északnyugat felől rövid idő alatt akár 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet. Vasárnapra mindenhol megszűnik a hőség.

Előző sztori

Méhbetegség miatt azonnali zárlat van érvényben Pécsen

Következő sztori

Pécsi stadionépítés: hol, mennyiből, mekkorát – ezekre a kérdésekre kerestük a választ