Címlap Meteor Készüljünk: b...

Készüljünk: berobban a nyár május elején!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától egyre melegebb levegő érkezik dél, délnyugat felől, május első napján többfelé 25 foknál is melegebb lehet - jósolja az Időkép.

Dél felől érkeznek a meleg légtömegek

Szerdától egyre melegebb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől. Ennek köszönhetően mindenhol megszűnnek az éjszakai fagyok, a hét második felében már egyre kevesebb helyen csökken 10 fok alá hajnalonként a hőmérséklet.

Előbb 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet…

A nappali felmelegedés is napról napra erősödik, csütörtökön és a pénteken az ország nagy részén már meghaladjuk a 20 fokot, néhol a 25 fokot is megközelítjük. Ezeken a napokon a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek és helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szeles idő lesz: csütörtökön a déli-délnyugati, pénteken a nyugati-délnyugati szél fújhat élénken, többfelé erősen.

majd szombatra akár 28 fok is lehet

A felmelegedés várhatóan szombatra éri el a csúcsát, május első napján többfelé meghaladhatjuk a 25 fokot, délen 

27-28 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Viszont vasárnapra a nyárias meleget egy nyugat felől érkező hidegfront törheti meg, amely hevesebb záporokkal, zivatarokkal, megerősödő széllel vonulhat át, mögötte 5-6 fokkal eshet vissza a hőmérséklet.