Címlap Meteor Markáns hideg...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szombati napsütéses időhöz képest ma kevésbé lesz élvezetes az időjárás egy hidegfront miatt, de csapadékra nem nagyon lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ma egy markáns hidegfront vonul át felettünk, amelyet érdemi csapadék nem, erős, viharos széllökések viszont kísérnek. A front csak átmenetileg hoz jelentős lehűlést.

Kora délutántól északkelet felől csökkenni kezd a felhőzet, az esti órákra a Dunántúl nyugati, délnyugati felére szorulnak a vastagabb felhők. Elvétve lehet gyenge csapadék. Éjszaka nyugat, északnyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik, de a Tiszántúlon még hajnalban is előfordulhatnak gyengén felhős, derült részek.

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel északon lehet gyenge eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos, estére veszít erejéből a légmozgás. Hétfőn már a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk, a Kisalföldön erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul. A felhősebb dunántúli tájakon lesz enyhébb a hajnal, míg keleten, északkeleten elsősorban a hidegre érzékeny völgyekben már fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.