Címlap Meteor Nagyon kellem...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok napsütésre számíthatunk ma, az időjárás-előrejelzés szerint csapadék nem lesz, a szél viszont fokozatosan megélénkül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nap nagyobb részében fátyolfelhős, napos időben lesz részünk, majd késő délutántól, estétől észak felől már vastagabb felhők érkeznek fölénk. Csapadék nem várható. Napközben a délnyugati szél fokozatosan megélénkül, az északkeleti tájakon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul, késő estére általában 14 és 19 fok közé csökken.

Áttérve a mezőgazdasági munkákra: a betakarításhoz kedvező idő folytatódik.  A szeptember végi esők hatására kellően átnedvesedett talajban optimálisan fejlődhet a repce, és az őszi kalászosok vetéséhez a magágy előkészítésére is kedvezőek a feltételek. Múlt hét kedd óta a száraz időben jól lehet haladni az őszi betakarítással. A folytatás is nagyrészt csapadékmentes időjárást ígér, annak ellenére, hogy vasárnap egy markáns hidegfront hoz sarkvidéki eredetű légtömeget hazánk fölé. A hideg hatására hétfőn a fagyzugos helyeken már megjelenhet az első őszi fagy. A lehűlés azonban nem lesz tartós, a jövő hét közepén már ismét 20-25 fok közötti maximumokban lehet haladni a betakarítással.

Fotó: Kurdi József