Címlap Meteor Ne csodálkozz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szombati napsütéses idő után ma borongósabb napunk lesz, egy hidegfront hatására sokkal több lesz a felhő felettünk. Az igazi „parádé” a jövő héten várható!

Gyönyörű időnk volt szombaton, sokan élvezték a szabadban a napsütést, lehetett túrázni, sportolni, pecázni. Ma már nem lesz ennyire kegyes hozzánk az időjárás: az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint közepesen vagy erősen felhős idő várható, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként futó zápor, északkeleten esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat. A délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével már nagyobb területen lehet erős az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

De ez még csak a kezdet! Éjszaka hidegfront érkezik, hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Az igazi időjárási „parádé” azonban a jövő héten várható az OMSZ szerint, egy hullámzó frontrendszer okozhat fejfájós napokat – nem lesz ez könnyű időszak a frontérzékenyeknek!