Címlap Hírek Kedden senki ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Európai uniós informatikai átállás miatt március 7-én, kedden az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva lesznek.

A kormányablakok hivatalos honlapján közzétett beszámoló szerint kedden az ország összes okmányirodája zárva tart. Ebből kifolyólag szünetel az okmány- (pl. személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány, stb.), valamint a járműügyekben (pl. forgalmi engedély, forgalomból való kivonás és forgalomba helyezés, stb.) történő ügyintézés.
A karbantartás érinti a Schengeni Információs Rendszert is, ezért március 6-án, hétfőn csak a délig rögzített kérelmek esetében van lehetőség az azonnali (24 órás) eljárás keretében kiállított útlevelek átvételére: aznap 15 óra után a Központi Okmányirodában (Budapest, XIII. ker. Visegrádi u. 110.). Más ügykörökben zavartalan lesz az ügyfélfogadás a kormányablakokban.