Bartha Panna (jobbra) a Magyar Tenisz Szövetség főtitkárától, Sütő Csillától vehette át a győztesnek járó kupát
Címlap Sport Pécsi teniszs...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétszer már döntőzhetett a felnőtt országos bajnokságon, de mindkétszer alulmaradt, harmadjára viszont sikerült: a pécsi Bartha Panna győzelmével ért véget a Makár Tanya Sportcentrumban megrendezett színvonalas verseny.

A mindössze 18 éves Bartha Panna párosban kétszer is megnyerte már a felnőtt ob-t, egyesben viszont még egyszer sem sikerült neki, mindkét döntőjét elbukta. Nem meglepő, hogy ezek után annak ellenére is ott volt a szombati fináléban, hogy nem érezte magát túl jól…

– Az első napokban minden rendben volt, jól is ment a játék, aztán elkapott valami betegség – mesélte a Pécs Aktuálnak a PVTC színeiben versenyző Panna. – Emiatt péntek este már azon gondolkodtunk, hogy inkább lemondom a döntőt, de miután kettőt korábban már elbuktam, ráadásul Pécsett volt a verseny, és tudtam, hogy sokan kijönnek majd szurkolni, inkább vállaltam a meccset.

Jól tette! Ellenfelének, Bíró Melindának csak az első játszmában volt némi esélye, de elbukta 7:5-re, a másodikban pedig végig dominált Simon István tanítványa, hiszen ezt a szettet 6:2-re hozta, és ezzel megnyerte a versenyt.

– Természetesen nagyon örültem a győzelemnek, főleg azért, mert nem is nagyon készültem az országos bajnokságra, salakon edzettem, miközben ezt a versenyt keménypályán rendezték meg. Ráadásul volt egy hasfalsérülésem is, emiatt egy hónapja nem adogattam, úgyhogy csak a verseny előtti napon, kedden kezdtem szerválni.

Panna számára most jöhet egy rövid szusszanás, aztán már utazik is Törökországba, ahol két 15 ezer dolláros felnőtt verseny vár rá.

Eredmények: Bartha Panna–Finak Eszter 6:1, 6:2, Bartha Panna–Kis-Czakó Eszter 6:3, 6:0, Bartha Panna–Benke-Giosanu Izabella (Vasas SC) 6:2, 6:1, Bartha Panna–Bíró Melinda (Gellért TI) 7:5, 6:2.

Edző és tanítványa: Bartha Panna és Simon István