Címlap Meteor Nincs ok az ö...

Nincs ok az örömre, nem tágít a tél

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fagyos reggeleket, nem tavaszi nappalokat, elszórt hózáporokat és záporokat hoz a jövő hét első fele – írja előrejelzésében az Időkép.

A prognózis szerint az északias áramlás hatására a jövő hét első felében sem érkezik meg az igazi tavasz, ugyanis továbbra is hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik hazánk fölé.

Hétfőn napközben sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Viszont csak elszórtan délen, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. A Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél, de máshol is számítani kell élénk lökésekre. Fagyos lesz a reggel, a minimumok -7 és -1 fok között alakulnak, de a kevésbé felhős fagyzugos helyeken -8, -10 fok köré is lehűlhet a levegő, majd napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de egy-egy futó zápor, hózápor csak elszórtan átmenetileg a Tiszántúlon, valamint a déli határhoz közel fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban újra országszerte fagypont alatti értékeket mérhetünk, a derültebb fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben a legmelegebb órákban 4 és 9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás, elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. Élénk, néhol erős lesz az északias szél. A fagyos reggeltől továbbra sem szabadulunk, majd 3-9 fokos délutánra van kilátás.

Csütörtöktől szárazabb, de még mindig hideg légtömeg érkezik hazánk fölé, így megszűnnek a záporok, hózáporok, és sok napsütésre van kilátás a hét második felében. Viszont pár fokkal alacsonyabban alakulhatnak a napi maximumok csütörtökön és pénteken, és pénteken helyenként akár erősebb hajnali fagy is előfordulhat.