Érdemes lesz Orfűre kimenni ebben a napsütéses időben (Fotó: Kurdi József)
Címlap Meteor Sok napsütésr...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HungaroMet időjárás-előrejelzése szerint az éjszaka képződött rétegfelhőzet fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, a látási viszonyok javulnak, és a nap nagy részében napos, gomolyfelhős idő várható. Kora délelőttig, valamint a délután folyamán lehet északkeleten helyenként záporokra, zivatarokra számítani, másutt kicsi a csapadék esélye. A délnyugati szél olykor megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22 és 28, késő este 15 és 20 fok között változik.

Az elmúlt egy hét nagyrészt száraz időjárása után a növények már nagyon várják a májusi esőt. A nyári kapás növények fejlődésük kezdeti szakaszán a délnyugati országrész kivételével aszályos körülmények közt növekedtek, de a repce és a búza is jóval több nedvességet igényelne a szemképződés, szemnövekedés fázisában. Szerdán a Tiszántúlon már többfelé voltak számottevő záporok, majd csütörtök estétől délnyugat felől ismét sokfelé eleredt az eső – az előttünk álló egy hétben is többször, többfelé várhatók kiadós záporok.