A nemzetközi versenyt nagyra értékelték a helyiek, a tunéziai elnök is megjelent a kíséretével
Címlap Sport Öt éremmel té...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredményekkel zárta a Tunéziában megrendezett nemzetközi szenior versenyt a pécsi Komáromi Mária: ötször állhatott dobogóra.

A Vörös Meteor versenyzője épp akkor ünnepelte 77. születésnapját, amikor megérkezett Tuniszba. A 16 nemzet több mint 300 sportolójával megrendezett nemzetközi versenyt olyannyira értékelték Tunéziában, hogy az egyik versenynapon az elnök is megtisztelt a kíséretével, továbbá zenekarral.

– Fantasztikus érzés volt ezt átélni! – mesélte a Pécs Aktuálnak Komáromi Mária. – A versenyek Tuniszban az Olimpiai Stadionban zajlottak, a szállás a Hammametben volt, nagyon figyeltek ránk, mindent kiválóan megszerveztek, minden nap vittek-hoztak minket a buszok.

Komáromi Mária végül alaposan kitett magáért, öt számban is érmes lett: 200 mellen a dobogó legfelső fokára állhatott, 50 mellen, 50, 100 és 200 háton pedig ezüstérmet akaszthattak a nyakába.

– Nagyon szerettem volna 200 háton aranyat nyerni, ám annak ellenére, hogy jó időt úsztam, nem sikerült, de ez nem szomorított el. Mellen az időeredményeim a vállsérülésem miatt kicsit rosszabbak voltak, de úgy tűnik, a többieknek sem sikerült minden.

Júniusban két hazai verseny vár rá, majd októberben Cipruson vagy Romániában várja a medence (ez függ az anyagi lehetőségektől), továbbá tervben van az első nyíltvízi úszás a csongrádi Serházzugon.

Nagy szeretettel gratulálunk, Mária!

Szép termés: öt érmet szerzett a versenyen Komáromi Mária