Címlap Meteor Széllel és so...

Széllel és sok esővel jön a lehűlés a következő napokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 30 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen,

délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti maximumokat.

Szerdán a felhős időben elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Csak rövid időszakokra süthet ki a nap. A szeles időben már csak 12-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Csütörtökön erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lesz az északi-északnyugati szél.

Hűvös lesz, a maximumok 9 és 15 fok között alakulhatnak az Időkép szerint.