Címlap Meteor Változékony i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma még várhatóan élvezhetjük a kellemes, napsütéses tavaszi időt, amibe azért belerondíthat egy-egy zápor, zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, az északkeleti tájakon néhol megerősödik az északi szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 10, 18 fok között alakul.

Hétfőn az ország legnagyobb részén sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet élénk, a Dunától keletre több helyen erős lökések kísérhetik. Hajnalban 5, 12 fok közé csökken a hőmérséklet, a szélcsendes észak-dunántúli tájakon valószínű a hidegebb. Délutánra 15, 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az északkeleti megyékben várható a hűvösebb idő.

Kedden a fátyol- és a nappal képződő gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Legfeljebb elvétve lehet zápor. Az északkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. Hajnalra általában 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, de az északi szélcsendes fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 15, 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: Kurdi József