Címlap Meteor Zivatarok, fe...

Zivatarok, felhőszakadás és jégeső: ez a következő napok időjárás-előrejelzése

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Forrás: Időkép

Változatos időjárásra lehet készülni a jövő héten, lesz minden: nap, jó idő, eső, zivatar, felhőszakadás, jég. Az Időkép szerint

Hétfőn a napos idő mellett elszórtan, legnagyobb eséllyel a déli-délnyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Hajnalban 7-14, délután 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is marad a napos-gomolyfelhős idő, de délután északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet is. A késő délutáni, esti órákban északnyugaton már újra kialakulhatnak záporok, zivatarok. Mérsékelt, északnyugaton élénk lesz a déli szél. Napközben 24-28 fok várható.

Szerdán egy hidegfront hatására országszerte többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, melyek környezetében erős, akár viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22-28 fok között alakulhat. 

Csütörtökön is folytatódik a záporos, zivataros időjárás. Az északnyugati szél megélénkül, délután 22-27 fok valószínű.