Óriási csatát hozott a döntő második mérkőzése, minden egyes pontért nagyon keményen meg kellett dolgozni – itt éppen Horti Bálint célozza meg a gyűrűt (Fotó: MKOSZ)
Címlap Sport Pokoli nagy a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három meccs alatt már biztosan nem ér véget a pécsi házidöntő a férfi kosarasoknál: a második mérkőzésen ugyanis hazai pályán egyenlített a PVSK-Veolia.

Az első mérkőzésen nagyon simán győzött hazai pályán az NKA Pécs a PVSK-Veolia ellen, ebből aztán sokan azt a következtetést vonták le, hogy az akadémisták sokkal jobbak, és majd simán, 3-0-val átgázolnak a „szomszédokon”. Téves következtetés volt.

Az igazság ugyanis az, hogy ez a két csapat közel azonos erőt képvisel – és teljesen más stílust. Aki érvényesíteni tudja az akaratát, az nyeri az adott meccset, és a ma estin bizony az történt, amit a PVSK szeretett volna. Szrecsko Szekulovics együttese az első negyedben még bajban volt, 9-0-ra és 18-7-re is vezettek a vendégek, ám még épp idejében kapcsoltak Halász Ákosék. Forró hangulatú, vérbeli döntő kerekedett a folytatásban, amely során nagyon sokat számított, hogy az NKA Pécs első számú irányítója, Kerpel-Fronius Gáspár a második negyed közepén súlyosnak tűnő combsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a meccset. A karmesterét veszítő együttes tíz perc alatt csak 7 pontig jutott – szerencséjére a házigazdák sem sziporkáztak, ők 10-et szorgoskodtak össze, így a nagyszünetben 28-25 volt az állás.

Női meccsen is sovány!

A harmadik negyedben aztán minden eldöntöttek a házigazdák, akiknél Tóth Norbert nagyot küzdött, Németh András pedig egyik pillanatról a másikra főszereplő lett azzal, hogy bevágott négy triplát! Az utolsó felvonás előtt 55-36-ot mutatott az eredményjelző, innen azért ritkán jönnek vissza a csapatok – ez nem az NBA. Az NKA Pécsnek azonban majdnem sikerült ledolgoznia a tetemes hátrányát, a mínusz 21 pontból (59-38) ugyanis mínusz 6-ot csináltak (64-58)! Ám amikor kezdett forrósodni a helyzet, mindig becsúszott egy-egy bosszantó hiba, a PVSK-nál pedig rendre megtalálták a jó megoldást, így a végén a hazaiak ünnepelhettek: 67-58 lett a végeredmény.

Két mérkőzés után az állás 1-1 a három győzelemig tartó párharcban. Aki látta mindkét csatát, most már biztosan nem mer nagy pénzt tenni egyik vagy másik pécsi csapat győzelmére! A döntő kedden (19.00) folytatódik, az NKA Arénában randevúzik majd a két fél.

Szrecsko Szekulovics: – Kicsit görcsösen kezdtünk, a védekezéssel összességében nem volt probléma, inkább a támadásoknál hibáztunk. Kerestük az egész első félidőben azt a stílust, ahogy mi szeretünk játszani, nem mentek a kinti dobások. Aztán jött Németh Bandi, pontosan ezt várom el tőle, dobott rövid idő alatt négy triplát. Nagyon jó volt újra a hangulat, nem győzöm elégszer elmondani, hogy mekkora segítség, köszönöm szépen! Megyünk tovább, döntetlen az állás újra, jövő kedden pedig megpróbálunk meglepetést okozni.

Ivica Mavrenski: – Először is gratulálok a PVSK-nak! Jobban játszottak, megérdemelten nyertek. Teljesen elvesztettük a ritmust, próbáltunk visszajönni a meccsbe, de nem tudtuk felvenni a szintet, 58 ponttal pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Jövő kedden folytatjuk!

PVSK-Veolia–NKA Pécs 67-58 (18-18, 10-7, 27-11, 12-22)

Férfikosárlabda-NB I. B Piros csoport, döntő, 2. mérkőzés. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok, 550 néző. PVSK-Veolia: Halász 8, Harler 26/3, Molnár, Bíró O., Horti 9. Csere: Tóth N. 9, Antóni 3, Németh 12/12, Takács, Bíró L. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 6, Kovács P. 13/3, Kollár 4, Meleg 17, Djordjevics 6. Csere: Lados 6/3, Benke 5/3, Scherer, Meszlényi 1, Rátvay, Kazy. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.