Címlap Balhé „Le les...

„Le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is” – Botrány tört ki egy pécsi iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendőrségi ügy keletkezett egy nehezen kezelhető kisdiák miatt Pécsen: a gyerek folyamatosan zavarta a tanítást, ezért a többi szülő az eltávolítását kezdeményezte. A felháborodott apa viszont fenyegetőzni kezdett, mire a rendőrök fogdába helyezték. A bíróság gyorsított eljárásban döntött - számolt be a hírről az  ATV Híradó.

A sajátos nevelési igényű kisfiú sokszor zavarja a tanítást, nem képes végigülni a tanórákat. Osztálytársának szülei kérték, hogy vegyék ki az iskolából, mert a többi gyerek fél tőle. 

„Én már szeptember végén felkerestem az iskolapszichológust, hogy szeretném, ha nyomon követné a kisfiamnak az életét. Tehát így próbáltam elébe menni a dolgoknak. Egyébként korábban az óvoda által vagy óvodás korában nem merültek fel ezek a problémák, amik itt az iskolában felmerültek”

– mondta az édesanya, Irikov Dóra. 

Közben a többi tanuló szülei összefogtak, segítséget kérve az iskola vezetésétől. Ezt követően jelent meg a problémás kisfiú apja, aki sokak szerint fenyegetően, agresszíven lépett fel a tanárokkal és a szülőkkel szemben is. Az anya viszont úgy véli, érthető az apa felháborodása. 

Az apa megjelenése után a szülők egy része nem engedte gyerekét az iskolába.

„Mikor a szülők a gyerekekért jöttek az iskolába, többen is úgy fogadták az anyukájukat, apukájukat az udvaron, hogy ez a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok”

– fogalmazott Varga Netti, a szülők képviselője.

Az ügy odáig fajult, hogy a szülők rendőrt hívtak, akik három napra őrizetbe helyezték a férfit. Ezt követően a bíróság gyorsított eljárásban ítéletet hozott. A férfi elismerte a tettét, nem fellebbezett, így az ítélet jogerős. A kisfiút már nem járatják ebbe az iskolába, a tervek szerint egy másik intézményben folytatja majd tanulmányait.