Címlap Politika Orbán Viktor ...

Orbán Viktor főtanácsadója Csizmadia Pétert ajánlja a pécsieknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsre látogatott hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, Nyitrai Zsolt, aki mielőtt nyugdíjas egyesületekkel találkozott, újságíróknak nyilatkozott a június 9-i európai parlamenti- és önkormányzati választások tétjéről. A pécsiektől Csizmadia Péter, valamint a Fidesz-KDNP listájának támogatását kérte - írja a BAMA.

Sosem volt még ennyire nagy az európai parlamenti választások tétje, hiszen arról kell döntenünk, hogy június 9-e után háborús környezetben vagy békében éljük az életünket – kezdte a főtanácsadó a lap tudósítása szerint.

A miniszterelnök főtanácsadója úgy fogalmazott – írja a BAMA: nagyon örül annak, hogy Csizmadia Péter személyében olyan polgármesterjelöltje van nemzeti oldalnak Pécsen, aki 2030-ig terjedő időszakra egy 30 pontos programot állított össze, amelyben szerepelnek a helyi nyugdíjasoknak adható új kedvezmények.

Mindenkitől azt kérem, hogy június 9-én szavazzanak a Fidesz-KDNP-listára és pécsi polgármesternek pedig támogassák Csizmadia Pétert

– zárta szavait Nyitrai Zsolt.

Csizmadia Péter, a pécsi polgári szövetség pécsi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy talán még soha nem volt ilyen nagy a tétje egy önkormányzati választásnak, mint a mostaninak, ugyanis Pécs a baloldal öt éve alatt gazdátlan várossá vált, amely szenved a kilátástalanságtól. A jelenlegi vezetésnek semmilyen elképzelése sincs arról miként kéne megállítani a város leszakadását és az elvándorlást.

Mint hozzátette, hónapokon keresztül állították össze azt a szakmai anyagot a pécsiek megkérdezésével együtt, amely garancia lesz arra, hogy Pécset egy fejlődő és biztonságos pályára állítsa. A program elemei a pécsi családokra, a helyi vállalkozókra, a munkahelyteremtésre és a pécsi idősekre koncentrál, akik kitartottak Pécs mellett a legnehezebb időkben is.

Csizmadia Péter közölte: az idősek számára egészségügyi fejlesztés programot dolgoztak ki, városi szabadidős sportprogramot kíván indítani, amelyre az időseket is várják. Továbbá – sorolta – önkormányzati nyugdíjas kedvezménykártyát terveznek bevezetni, új és színvonalas nyugdíjas otthonokat és házakat fognak létesíteni, a meglévőket pedig fejleszteni fogják.

Varga Mihály pénzügyminiszter is Csizmadiáért kampányol, erről itt egy videó is: