Címlap Politika Csak „ü...

Csak „ügyek mentén” ígérnek alkalmi összefogást ősztől a pécsi független politikai erők

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A június 9-i választás eredménye miatt egyik politikai erőnek sincs önállóan többsége a pécsi közgyűlésben, azaz egymagában egyik formáció sem képes eldönteni semmit, szövetségeseket kell találniuk. Bár hetek óta hallani híreket arról, hogy Péterffy Attila sorban tárgyal a politikai szereplőkkel – köztük a közgyűlésbe került függetlenekkel -, de mindenki arról beszél: csak „ügyek mentén” lesz hajlandó az együttműködésre.

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek; Varga Tamás, a Mi Hazánk Mozgalom; Hankó Viktória, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és Talabér Ádám, a Mindenki Pécsért Egyesület képviselője is leszögezte a BAMA-nak, hogy nem kötöttek alkut sem a baloldallal, sem a jobboldallal.

A Pécs Aktuál úgy tudja, Péterffy Attila azt kommunikálja mindenfelé, hogy stílus- és hatalomtechnikai változásra készül, más módszerekkel és sokkal együttműködőbb köntösben szeretné vezetni a várost ősztől, mert a pécsiek júniusi döntése mögött ez az akarat áll.